fbpx

Besparen met LED verlichting tot wel 70%

Besparen met LED verlichting, tot wel 70%.

Vervang uw oude lamp met LED verlichting en bespaar direct tot wel 70%! Besparen met LED verlichting brengt ook de volgende voordelen met zich mee:

  • Beter voor het milieu
  • Onderhoudsvriendelijk
  • EIA-subsidie regeling

Waarom overstappen op LED?

Met LED verlichting bespaart u tot wel 70% op de elektriciteitskosten, omdat de led lamp veel minder stroom gebruikt dan de gloeilamp. Conventionele lampen zoals halogeen, spaarlampen en TL-lampen gaan minder lang mee en zijn breuk gevoelig. LED lamp bespaart 85% energie ten opzichte van halogeen en gaat 7,5 keer zo lang mee.

De aanschafprijs van LED verlichting ligt vaak wel hoger dan van een “oude” lamp. Maar kijkt u naar de levensduur en energiebesparing, dan bent u bijna altijd voordeliger uit met LED. Daarnaast is kostenbesparing niet het enige voordeel van LED.

Langere levensduur & onderhoudsvriendelijk

Door de langere levensduur van LED verlichting heeft u ook minder vervangingskosten. Met vervangingskosten bedoelen wij de aanschaf én de installatie van de lamp. Zo moet u bijvoorbeeld in de levensduur van 1 LED Lamp tl-buis minimaal 2 tot 4 keer een conventionele tl-buis kopen én vervangen. Besparen met LED verlichting brengt dus vele voordelen met zich mee. 

Door de lange levensduur van LED verlichting is er geen enkele onderhoud meer nodig. Een gemiddelde tl-buis heeft een levensduur van ongeveer 12.000 branduren. LED daarentegen heeft op zijn minst 50.000 branduren. Gemiddeld brandt een lamp zo’n 10 uur per dag, 5 dagen per week 52 weken in een jaar. Dus in totaal brandt de lamp 2.600 uur in een jaar.

Voorbeeld calculatie besparen met LED

We laten het u zien door middel van een calculatie wat uw besparing is en hoeveel jaar langer LED meegaat in verhouding met conventionele lampen.

Voorbeeld: een klein kantoor van 40 m2 die bijvoorbeeld 16 tl-armaturen van 4×14 watt heeft.
Dus een armatuur verbruikt 56 watt per uur. Dit vermenigvuldigen we met 16 armaturen en dan kom je uit op 896 Watt per uur. 896x 2.600 uur op jaar basis dan kom je uit op 2.329.600 Watt.

Als u de overstapt naar een LED paneel van 36 Watt bespaart u 20 watt per armatuur per uur.
36×16 armaturen is 576 Watt per uur.
576x 50 uur in een week is het verbruik 28.800 Watt per week.
52 weken in een jaar is het verbruik van uw ledverlichting 1.497.600 Watt.
Dus uw besparing op jaarbasis is 832.000 Watt.

LED verlichting biedt nog meer mogelijkheden dan alleen besparing en onderhoud. Namelijk de overheid biedt subsidies aan zoals de EIA-regeling. Want de energie label voor elke woning of bedrijfsruimte moet namelijk omhoog. Om zoveel en zo snel mogelijk alle bedrijfsruimtes in Nederland te stimuleren biedt de overheid deze subsidieregeling aan. Hier zijn natuurlijk wel een aantal voorwaarden aan verbonden en deze zijn te vinden op www.rov.nl.

LED Panelen van Armalight

Design LED Panelen van Armalight zijn geschikt voor locaties of projecten waarbij uitstraling uitermate van belang is. Dit zijn LED-armaturen die wij speciaal voor uw projecten ontwerpen. U heeft de mogelijkheid uw ideeën met ons te delen, zodat we een custom product voor u kunnen produceren.

Wij vertellen u graag welke voordelen u krijgt bij een custom armatuur:

Bespaar met LED Panelen van Armalight

Maak uw Armalight account aan en krijg toegang tot scherpe prijzen

  • Krijg inzicht in uw eigen scherpe prijzen
  • Plaats direct online bestellingen
  • Houd uw bestelhistorie bij
  • Vraag offertes aan voor uw projecten

Vraag nu uw eigen account aan en krijg € 25,- korting op uw eerste bestelling bij een minimale orderwaarde van €150,- ex.BTW.  De kortingscode ontvangt u in een aparte mail.