fbpx

Eigen lijn A-merk armaturen Leave a comment

Apparatuur, Armatuur.

Voor het bevestigen en dragen van één of meerdere lichtbronnen worden verschillende draagconstructies gebruikt. Deze draagconstructies worden ook wel armaturen genoemd. Het woord armatuur is afgeleid van het Latijnse woord Armatura, dit woord kan in het Nederlands worden vertaald met uitrusting of bewapening. Een armatuur heeft niet alleen een dragende constructieve functie maar het is tevens een bescherming van de aansluiting van de lichtbron op het lichtnet. Een armatuur bestaat uit twee belangrijke hoofdonderdelen: de fitting en de lichtbron die in de fitting is geplaatst.

Voorbeelden van armaturen

Een bekende en veel toegepaste armatuur is een led tl-armatuur. Deze bestaat uit een lange balk of bak waarin een aantal led tl-buizen zijn aangebracht. Naast deze tl-buizen is er in een tl-armatuur ook een starter en een voorschakelapparaat gebouwd. Er zijn ook tl-armaturen met reflectoren, deze worden ook wel trogarmatuur genoemd. Vooral in hoge hallen en boven tafels wordt gebruik gemaakt van trogarmaturen.

Lantarenpalen en lichtmasten bevatten ook een speciale armatuur. Deze worden ook wel paaltoparmatuur genoemd. Ook bestaan er opschuifarmaturen die met een draagarm worden gemonteerd aan een muursteun of lichtmast. Opschuif-opzet-armaturen kunnen eveneens worden toegepast. De keuze voor een bepaalde led armatuur is afhankelijk van de verlichting en de ruimte en omgeving waarin deze wordt geplaatst.

De merken in ons assortiment

Wij werken zelf met verschillende merken van verschillende soorten led armaturen. Armalight selecteert enkel merken met high segment producten en A-kwaliteit componenten. Zie hieronder een greep van de merken die wij toepassen:

 • Philips
 • Ledvance
 • Berla
 • Sg lighting
 • Kreon
 • Ecolight
 • Azzardo
 • Nordlux
 • Onze eigen lijn met A-merk componenten

Graag willen wij u adviseren welke led armaturen voor u van toepassing kunnen zijn. Ook kunnen wij u extra inkoop voordeel bieden. Vraag naar de mogelijkheden:

Eigen lijn A-merk armaturen

Het komt wel eens voor dat u specifieke led armaturen nodig heeft voor een project of eerder bestelde armaturen niet kunt vinden. Als u opzoek bent naar maatwerk armaturen dan bent u bij ons op het juiste adres. Armalight ontwerpt en produceert led armaturen binnen de grenzen van Europa door verschillende OEM’s. Wij werken uitsluiten met A-merk componenten. Omdat wij binnen de grenzen van Europa produceren brengt dit vele voordelen met zich mee:

 • Productie op maat
 • Snelle levertijd
 • Betere ondersteuning bij projecten
 • Betere en snellere oplossing bij uitdagingen
 • Hogere kwaliteitsnormen
 • Garanties van 5 tot 10 jaar
 • Ondersteuning van Philips en Tridonic bij uitdagingen

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van maatwerk armaturen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een passende offerte.

Armalight Account

Heeft u nog geen Armalight Account? Maak uw Armalight account aan en krijg toegang tot scherpe prijzen.

Wat betekent dit voor u?

 • Krijg inzicht in uw eigen scherpe prijzen
 • Plaats direct online bestellingen
 • Houd uw bestelhistorie bij
 • Vraag offertes aan voor uw projecten

Vraag nu uw eigen account aan en krijg € 25,- korting op uw eerste bestelling bij een minimale orderwaarde van €150,- ex.BTW.  De kortingscode ontvangt u in een aparte mail. 

Geef een reactie